PRIME SHOW MMA

(VIDEO) Paweł Jóźwiak grzmi na temat oświadczenia HIGH League i FAME! „To jest robienie sobie duopolu!”

Jednym z największych wydarzeń ostatnich dni w świecie freak fightów było oświadczenie federacji High League oraz Fame MMA wymierzone w stronę Prime Show MMA. Na ten temat wypowiedział się pomagający ostatniej wymienionych organizacji Paweł Jóźwiak.

-> Oglądaj walkę Pawła Jóźwiaka na WOTORE 6 na żywo!

W poniedziałkowy wieczór niespodziewanie pojawiło się wspólne stanowisko dwóch największych federacji freak fightowych w Polsce. Wezwano w nim do poszanowania obowiązujących umów oraz ich bardzo istotnego aspektu, jakim jest zakaz konkurencji. Obie organizacje zagroziły wprost, że zdyskwalifikują dożywotnio osoby dopuszczające się łamania zakazu. Także wprost wskazały one na podmiot, który nie szanuje zobowiązań i namawia zawodników do przejścia, nie zważając na obowiązujące ustalenia.

Federacja Prime Show MMA, do której skierowane było pismo, zamieściła swoją odpowiedź już następnego dnia. Ich zdaniem High League oraz Fame MMA starają się zawłaszczyć rynek i związać ze sobą jak największą ilość zawodników. Zaznaczono również, że o ile władzom wiadomo o zapisach kontraktowych i znana jest ich treść, to zawsze są one szanowane.

Sprawdź!  Pracownik Prime MMA zwolniony po awanturze z Natanem? Zaskakujący wpis Marconia!

Paweł Jóźwiak grzmi na temat oświadczenia!

Blisko z Prime Show MMA współpracuje prezes Fight Exclusive Night, Paweł Jóźwiak. W ostatniej rozmowie na kanale Fansportu TV podkreślił on, że działania FAME oraz HIGH League na pewno zostaną wzięte pod lupę przez odpowiedni urząd.

Oświadczenie wszyscy widzieli, zarówno FAME’u, HIGH League’u, jak i nasze. Ja tylko powiem od siebie krótko: podejście tych dwóch organizacji do wykańczania konkurencji nadaje się do takiego urzędu, który nazywa się UOKiK i na pewno sprawa tam już wkrótce wyląduje.

Co zaś się tyczy ewentualnej współpracy, Jóźwiak podkreślił, że niejednokrotnie podejmowali próby wypożyczenia zawodników, jednak warunki, które im postawiono były nie do przyjęcia.

My jesteśmy otwarci, wcześniej chcieliśmy współpracować z tymi federacjami, próbowaliśmy wielokrotnie, ale niestety. Współpraca musi polegać na zasadzie partnerstwa, a nie, że tylko ktoś chce coś od nas i wymaga, a z siebie nie daje nic.

Przy każdej próbie wypożyczenia od nich jakiegokolwiek bardziej wartościowego zawodnika, słyszeliśmy „nie”. A to tak nie może działać.

Poruszony został też temat „Bagietki”, który swego czasu mógł trafić do Fame MMA, jednak federacja nie zdecydowała się na jego angaż. „Boxdel” mówił, że z chęcią zorganizowałby mu wymarzone starcie z „Disem”, który jest zawodnikiem HIGH League.

Sprawdź!  FAME i High League idą na wojnę z PRIME SHOW MMA! Wspólne oświadczenie i groźby DYSKWALIFIKACJI!

Paweł Jóźwiak podkreślił, że dopóki będzie obowiązywał taki stan rzeczy, jak obecnie, dopóty nie będzie mowy o żadnych wypożyczeniach z Prime Show MMA do konkurencyjnych organizacji.

Dopóki nic się nie zmieni, nikomu nie wypożyczymy nikogo. Musi się zmienić podejście tych dwóch federacji do nas, no bo… Niestety, takie ruchy to jest robienie sobie monopolu, a w przypadku koalicji dwóch organizacji przeciwko nam – to jest tak zwany duopol.

Paweł Jóźwiak szykuje się obecnie do walki z Marcinem Najmanem, do której dojdzie już w kolejny piątek na gali WOTORE 6.

-> WYKUP DOSTĘP DO GALI WOTORE 6

Kursy bukmacherskie na walkę Jóźwiak vs. Najman

Walkę Paweł Jóźwiak vs. Marcin Najman, jak i całą galę Wotore 6 obstawisz u bukmachera eFortuna.pl! Na start przygotowano specjalny BONUS ZAKŁAD BEZ RYZYKA aż do 600 zł!

Zasady są proste. Jeżeli twój pierwszy kupon będzie zwycięski otrzymujesz wygraną, jeżeli przegrasz Fortuna zwróci Ci wkład, maksymalnie do 600 zł na konto gracza. Możesz dodać na swój kupon jakiekolwiek rozgrywki sportowe i obstawić za dowolna kwotę, a jeśli tym razem typerskie przeczucie Cię zawiedzie otrzymasz zwrot postawionej kwoty, który możesz wykorzystać na grę.

Sprawdź!  Wrzosek o dołączeniu Szeligi do klubu Oknińskiego: "Byłem zaskoczony. Może chcą..."

-> Gram z Fortuną! Odbieram bonus

Jakub Hryniewicz

Wielki fan Arsenalu i UFC, dla którego gotów jest zarwać każdą noc. Lubię merytoryczną dyskusję, dobrą kuchnię i długie spacery. Najbardziej jednak kawę, która wiernie towarzyszy przy stukaniu w klawiaturę.