UFC

UFC 295. Aspinall szybko znokautował Pavlovicha! Anglik tymczasowym mistrzem wagi ciężkiej! [WIDEO]

W co-main evencie UFC 295 poznaliśmy nowego tymczasowego mistrza wagi ciężkiej! O to miano Sergei Pavlovich mierzył się z Tomem Aspinallem.

Galę UFC 295 obejrzysz TUTAJ!

Rosjanin dopiero w UFC zaznał smaku porażki. Miało to miejsce w jego debiucie, a przegrał z samym Alistairem Overeemem. Od tamtej pory Pavlovich znajduje się na fenomenalnej serii 6. kolejnych zwycięstw. Co więcej, wszystkie odniósł przez KO lub TKO, a żadna z tych walk nie wyszła poza 1. rundę!

Na UFC 295 Sergei Pavlovich spotkał się z Tomem Aspinallem. Brytyjczyk, podobnie do dzisiejszego rywala, jak taran przedzierał się przez kolejnych oponentów, każdego kończąc przed czasem. Anglik z łatwością poddawał Arlovskiego, czy Volkova. W ubiegłym roku doznał pierwszej, niezwykle pechowej porażki przez kontuzję. Do akcji powrócił w lipcu i już w 1. rundzie znokautował Marcina Tyburę.

Stawką co-main eventu UFC 295 był tymczasowy pas wagi ciężkiej. Panowie uzupełnili kartę walk po tym, jak wypadło z niej starcie Jones vs Miocic o pełnoprawny tytuł.

UFC 295: Pavlovich vs Aspinall – RELACJA

RUNDA 1

Aspinall zaczął od potężnego low kicka. Obaj zawodnicy straszą rucham pięści, Pavlovich trafił w końcu w kontrze po kopnięciu Anglika. Tom mocno kopie, uchyla się głową przed bombami Rosjanina. Trafił Tom Aspinall! Padł na matę Rosjanin, sędzia kończy walkę!

Sprawdź!  Kołecki po walce Błachowicza: "Najbardziej boli, że wszyscy wiedzą jak wygrać z Jankiem. Wystarczy go..."

Wynik walki: Tom Aspinall wygrał przez KO w 1. rundzie!

Jakub Hryniewicz

Wielki fan Arsenalu i UFC, dla którego gotów jest zarwać każdą noc. Lubię merytoryczną dyskusję, dobrą kuchnię i długie spacery. Najbardziej jednak kawę, która wiernie towarzyszy przy stukaniu w klawiaturę.

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.