Clout MMA

Clout MMA ofiarą hakerów? Federacja wydała oświadczenie w sprawie PPV!

Za nami pierwsza edycja Clout MMA, która zostanie zapamiętana na długo przez ogromne problemy z transmisją. Teraz federacja wydała w tej sprawie oświadczenie.

Sobotnie wydarzenie cieszyło się dużym zainteresowaniem, gdyż na karcie walk znalazło się wiele emocjonujących pojedynków. Andrzej Fonfara w 16 sekund rozprawił się z Marcinem Najmanem, Tomasz Sarara pokonał na pełnym dystansie Jaya Silvę, a w co-main evencie Tomasz Hajto został poddany przez Zbigniewa Bartmana.

Doszło także do starcia Dawida Załęckiego z Denisem Labrygą czy też wyjaśniony został konflikt Adriana Ciosa z „Magicalem Jr’em”. Niestety już przed galą pojawiły się problemy ze stroną. Kibice nie mogli wykupić PPV, ani nawet się zalogować.

Clout MMA wydało oświadczenie

Na moment wszystko wróciło do normy, jednak chwilę później nie było możliwości uzyskania dostępu do gali. Z tego powodu za darmo w serwisie YouTube można było obejrzeć nie dwie, a trzy walki. Specjalnie przedłużone zostało również studio, aby federacja mogła zająć się niedziałającą stroną.

Social media organizacji zalały komentarze niezadowolonych kibiców. Ci, którym udało się wykupić PPV i tak nie byli w stanie obejrzeć wydarzenia, a użytkownikom wyskakiwały różne komunikaty informujące o awarii.

Sprawdź!  Denis odpalony na Szpilkę, Labrygę i Omielańczuka! Ostre słowa po Clout MMA 2 [WIDEO]

Dzień po gali federacja zabrała głos i wydała oficjalne oświadczenie, wyjaśniając, że doszło do ataków hakerskich. W ramach rekompensaty każdy, kto wykupił PPV będzie miał dostęp do gali przez kolejne 10 dni. Całe oświadczenie znajdziesz poniżej:

„Drodzy Widzowie, Gala CLOUT MMA 1, która odbyła się w sobotni wieczór na warszawskim Torwarze, była pasjonującym i emocjonującym wydarzeniem. Dziękujemy za Wasze wsparcie w ostatnich miesiącach. Zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, aby zapewnić Wam rozrywkę na jak najwyższym poziomie.

Jesteśmy jednak świadomi, że wielu naszych widzów, którzy zakupili transmisję PPV w serwisie CLOUTMMA.tv, doświadczyli problemy z dostępem do niej.

Sytuacja ta była spowodowana niespotykaną skalą ataków hakerskich, które zostały skierowane przeciwko naszej organizacji. Jest nam z tego powodu niezmiernie przykro, ponieważ zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, aby zwalczyć ten problem. Mamy świadomość, że nasi fani mają prawo oczekiwać najwyższej jakości transmisji.

Informujemy, że współpracujemy z naszym dostawcą technologii oraz organami ścigania, aby jak najszybciej rozwiązać zaistniały problem. Naszym głównym celem jest indywidualne rozpatrzenie wszystkich reklamacji. Osoby, które doświadczyły problemy w sobotni wieczór, prosimy o kontakt z wykorzystaniem formularza kontaktowego w serwisie CLOUTMMA.tv.

Jednocześnie zapewniamy, że w ramach rekompensaty materiał archiwalny z CLOUTMMA.tv będzie dostępny przez wydłużony czas – przez najbliższe 10 dni.”

Bartosz

Od lat prawdziwy fan piłki nożnej. Od 11 roku życia trenuję boks, który jest moim hobby. W wolnym czasie podróżuje. Ulubiony kierunek? Włochy i Francja, ale przede wszystkim uwielbiam wspinaczkę górską i polskie Tatry.